Powered by Smartsupp

Vinařství Kacetl

Vinařství Michala Kacetla je ukázkou hluboké vášně a tradice, které jsou pečlivě vpleteny do každé láhve vína. Michalův příběh začíná v dětství, kdy trávil čas s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Tato zkušenost v něm zanechala hlubokou stopu a vinařství se stalo jeho vášní a životním posláním.

Využívá hned několik metodvýroby vína. Metoda Kvevri zahrnuje fermentaci v keramických nádobách, kde víno zraje na slupkách, což mu propůjčuje jedinečný charakter. Při sudovém zrání se kladný důraz na použití hroznů nejvyšší kvality, spontánní kvašení a minimální použití oxidu siřičitého, čímž víno uchovává svou přirozenost. A kameninové nádoby, vyrobené v České republice, přispívají k mikrooxidačním vlastnostem vína, což mu dodává specifický profil.

Je také členem neformálního sdružení vinařů Svéhlaví, které tvoří čtyři moravská vinařství - Tři Čtvrtě, Donatus, Michal Kacetl a víno Frlausovi. 

 

 

foceni vina 050 Edit
440 Kč
141
foceni vina 042 Edit 142
2 položek celkem
Zpět do obchodu