Powered by Smartsupp
Chcete víno pod stromeček? Zadejte objednávku do 18. 12. do 9:00.

Vinařství Charvát - Rubrum 2023

Morava | červené | suché

Rubrum od Stanislava Charváta z Klobouk u Brna. Cuvée čtyř odrůd ze dvou viničních tratí. Plné a elegantní červené víno s lehkým tříslem a bohatou chutí, které se pije s radostí.

Skladem (>10 ks)
520 Kč
Kategorie: Červená naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Pinot Noir, Zweigeltrebe, Svatovavřinecké, André, Modrý portugal
Ročník: 2023
Oblast: Velkopavlovická
Země: Česká republika
Nádoba: Dřevěný sud
Alkohol: 13 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Rubrum pochází z vinařství Stanislava Charváta v Kloboukách u Brna. Jde o cuvée odrůd Svatovavřinecké, André, Zweigeltrebe a Pinot Noir, hroznů ze dvou viničních tratí.

Výsledkem je plné, ale elegantní červené víno s jemnou tříslovinou a bohatou chutí. Působí vyváženě, harmonicky a potěší každého, kdo má rád červená vína s charakterem, ale bez zbytečné těžkosti.

 

Párování

Skvěle se hodí k pečeným masům nebo vyzrálejším sýrům. A stejně dobře funguje i jen tak večer, když máte chuť na poctivé červené víno bez přemýšlení.

 

Vinařství Charvát

Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.

S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.

 

Další vína od tohoto vinaře

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.

S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.

Potvrzuji, že mi bylo 18 let a je pro mě legální vstoupit na stránky s prodejem alkoholu.