Powered by Smartsupp

Vinařství Tomáš Režný - Ryzlink rýnský 2023

Morava | bílé | suché


Ryzlink s jedno­denní macerací  a na dubovém sudu. Vůně meruněk, žlutého jablka a zralých citrusů s náznakem medu. V chuti čistý, sebevědomý a výrazně suchý, s krásnou kyselinou a delší minerální dochutí.
Skladem (>10 ks)
450 Kč
Kategorie: Bílá naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Ryzlink Rýnský
Ročník: 2023
Oblast: Velkopavlovická
Země: Česká republika
Nádoba: Dubový sud
Alkohol: 12,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Vinařství Tomáš Režný - Ryzlink rýnský 2023
Novinka
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Tento Ryzlink rýnský vznikl z krátké, jednodenní macerace a následně zrál deset měsíců v dubovém sudu. Ve skleničce má středně intenzivní žlutou barvu se zlatavými odlesky.

Vůně je výrazná a vrstevnatá – meruňky, žluté jablko, zralé citrusy a jemný dotek medu. V chuti působí čistě a odrůdově, sebevědomě suché víno s kombinací peckového ovoce a citrusů. Dochutí je středně dlouhá až delší, s lehkou minerální slaností a příjemně živou kyselinou.

 

Párování

 

Výborně doplní ryby, lehké těstoviny nebo svěží zeleninové pokrmy.

 

Vinařství Tomáš Režný

 

Vinařství Tomáše Režného z Bořetic je malé rodinné naturální vinařství, hospodařící biodynamicky na téměř 2ha vinohradů, které jsou umístěny v různých viničních tratích. Vyrábí vína v malých šaržích se zaměřením na kvalitu.

Vinohrady obhospodařují výhradně ručně. Ve sklepě víno kvasí spontáně bez řízeného kvašení v sudech nebo otevřených kadích. Vína nechávájí delší dobu zrát na sedimentu bez síry, aby se v nich co nejlépe odrazilo bořetické terroir.

 

 

 

Další vína od tohoto vinaře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vinařství Tomáše Režného z Bořetic je malé rodinné naturální vinařství, hospodařící biodynamicky na téměř 2ha vinohradů, které jsou umístěny v různých viničních tratích. Vyrábí vína v malých šaržích se zaměřením na kvalitu.

Vinohrady obhospodařují výhradně ručně. Ve sklepě víno kvasí spontáně bez řízeného kvašení v sudech nebo otevřených kadích. Vína nechávájí delší dobu zrát na sedimentu bez síry, aby se v nich co nejlépe odrazilo bořetické terroir.

20220925_100300

Potvrzuji, že mi bylo 18 let a je pro mě legální vstoupit na stránky s prodejem alkoholu.