Vinařství Charvát - Rubrum 2022
Morava | červené | suché
Toto krásné plné červené víno je cuvée těchto odrůd: Svatovavřinecké, André, Zweigeltrebe a Pinot noir, ze dvou viničních tratí. Hrozny byly sbírány naráz a společně kvasily po dobu asi 16 dnů. Po vylisování zrálo víno jedenáct měsíců v dubových sudech. Výsledkem je plné víno s lehkým tříslem a bohatou chutí, které potěší každého milovníka červeného vína.
Kategorie: | Červená naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Pinot Noir, Zweigeltrebe, Svatovavřinecké, André, Modrý portugal |
Ročník: | 2022 |
Oblast: | Velkopavlovická |
Země: | Česká republika |
Nádoba: | Dřevěný sud |
Alkohol: | 13,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Charakteristika vína
Toto krásné plné červené víno je cuvée těchto odrůd: Svatovavřinecké, André, Zweigeltrebe a Pinot noir, ze dvou viničních tratí. Hrozny byly sbírány naráz a společně kvasily po dobu asi 16 dnů. Po vylisování zrálo víno jedenáct měsíců v dubových sudech. Výsledkem je plné víno s lehkým tříslem a bohatou chutí, které potěší každého milovníka červeného vína.
Vinařství Charvát
Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.
S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.
S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.