Powered by Smartsupp

Vinařství Charvát - Rubrum 2022

Morava | červené | suché

Toto krásné plné červené víno je cuvée těchto odrůd: Svatovavřinecké, André, Zweigeltrebe a Pinot noir,  ze dvou viničních tratí. Hrozny byly sbírány naráz a společně kvasily po dobu asi 16 dnů. Po vylisování zrálo víno jedenáct měsíců v dubových sudech. Výsledkem je plné víno s lehkým tříslem a bohatou chutí, které potěší každého milovníka červeného vína.

Skladem (5 ks)
490 Kč
Kategorie: Červená naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Pinot Noir, Zweigeltrebe, Svatovavřinecké, André, Modrý portugal
Ročník: 2022
Oblast: Velkopavlovická
Země: Česká republika
Nádoba: Dřevěný sud
Alkohol: 13,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Toto krásné plné červené víno je cuvée těchto odrůd: Svatovavřinecké, André, Zweigeltrebe a Pinot noir,  ze dvou viničních tratí. Hrozny byly sbírány naráz a společně kvasily po dobu asi 16 dnů. Po vylisování zrálo víno jedenáct měsíců v dubových sudech. Výsledkem je plné víno s lehkým tříslem a bohatou chutí, které potěší každého milovníka červeného vína. 

 

Vinařství Charvát

 

Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.

S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.

 

Další vína od tohoto vinaře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.

S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.

Zpět do obchodu