Powered by Smartsupp

Vinařství Charvát - Müller Thurgau 2022

Morava | bílé | suché

Müller Thurgau od Stanislava Charváta je aromatické víno s nižší kyselinou. Díky dlouhému zrání v akátovém sudu na jemných kalech, nabízí poměrně plné tělo a delší dochuť s tóny broskví. Ideální volba pro milovníky vína, kteří hledají harmonickou kombinaci jemné kyseliny a bohatých ovocných aromat.

 

Skladem
420 Kč
Kategorie: Bílá naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Müller Thurgau
Ročník: 2022
Oblast: Velkopavlovická
Země: Česká republika
Nádoba: Akátový sud
Alkohol: 12,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Müller Thurgau od Stanislava Charváta je aromatické víno s nižší kyselinou. Díky dlouhému zrání v akátovém sudu na jemných kalech, nabízí poměrně plné tělo a delší dochuť s tóny broskví. Ideální volba pro milovníky vína, kteří hledají harmonickou kombinaci jemné kyseliny a bohatých ovocných aromat.

 

 

Vinařství Charvát

 Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.

S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.

 

Další vína od tohoto vinaře

Vinařství Stanislava Charváta, situované v malebném prostředí západního výběžku Ždánického lesa v Kloboukách ve Velkopavlovické oblasti, je příkladem malého, ale výjimečného vinařství. Rozkládající se na ploše zhruba 1,5 hektaru ve vinicích U Větřáku a Pod Plunary, které jsou staré 45 až 65 let, je toto vinařství ztělesněním tradice a péče o přírodu. Zde nepoužívají herbicidy, systémové postřiky ani umělá hnojiva, což odráží jejich závazek k udržitelnému zemědělství.

S roční produkcí přibližně 8 000 lahví klade vinařství důraz na přirozený proces výroby. Vína spontánně kvasí bez přidaných selektovaných kvasinek a jsou vyrobena bez aditiv, s minimálním obsahem SO2. Proces fermentace a zrání probíhá buď v dubových či akátových sudech, nebo, v případě některých bílých vín, v nerezových tancích. Ve snaze zachovat autenticitu a čistotu vína se nesetkáte s čiřením, a pouze v některých ročnících je víno před lahvováním hrubě filtrováno. Toto vinařství je opravdovým odrazem vášně pro víno a respektu k přírodě.

Zpět do obchodu