Powered by Smartsupp
Chcete víno pod stromeček? Zadejte objednávku do 18. 12. do 9:00.

Vinařství Bystřický - Jesličky 2024

Morava | bílé | suché

První samostatné víno Aničky, ženy vinařovy. Bílé až lehce oranžové, jedinečné a rozpustilé. Víno, které odráží ročník, pozdější sběr i divokost vinohradu. 

Skladem (2 ks)
430 Kč
Kategorie: Bílá naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Müller Thurgau, Ryzlink Vlašský, Neuburg
Ročník: 2024
Oblast: Velkopavlovická
Země: Česká republika
Nádoby: Dubový sud
Alkohol: 12,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Tohle víno je Aniččin samostatný projekt. Odráží nejen konkrétní ročník a pozdější sběr, ale i divokost vinohradu a radost z tvorby. Je osobní, hravé a nesnaží se nic předstírat.

Víno je bílé až oranžové, macerované tři dny na slupkách a následně zrálo šest měsíců v sudu. Viniční blend odrůd Müller Thurgau, Ryzlink vlašský a Neuburské. Výsledkem je víno s charakterem, jemnou strukturou a lehkou nespoutaností, která ho dělá zábavným a živým.

Párování

Hodí se k zeleninovým jídlům, lehké asijské kuchyni nebo měkkým sýrům. A stejně dobře funguje i samo o sobě, když máte chuť otevřít něco trochu jiného a nechat se překvapit.

Vinařství Bystřický

Vinařství Bystřický, vedené Vojtou a Aničkou z Bořetic, upřednostňuje přírodní přístup k vinohradnictví a výrobě vína. Používají přírodní preparáty a vyhýbají se komerčním chemikáliím. Jejich šetrné postupy zahrnují maceraci bylin pro ošetření vinic a minimální zásahy do procesu výroby. Zrají na dubových sudech a v lahvích, což vede k výrazným a autentickým vínům. Specializují se na odrůdy typické pro velkopavlovickou oblast, jako je cabernet moravia, cabernet sauvignon, dornfelder, frankovka, svatovavřinecké a pinot noir.

 

Další vína od tohoto vinaře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vinařství Bystřický, vedené Vojtou a Aničkou z Bořetic, upřednostňuje přírodní přístup k vinohradnictví a výrobě vína. Používají přírodní preparáty a vyhýbají se komerčním chemikáliím. Jejich šetrné postupy zahrnují maceraci bylin pro ošetření vinic a minimální zásahy do procesu výroby. Zrají na dubových sudech a v lahvích, což vede k výrazným a autentickým vínům. Specializují se na odrůdy typické pro velkopavlovickou oblast, jako je cabernet moravia, cabernet sauvignon, dornfelder, frankovka, svatovavřinecké a pinot noir..

vinarstvi-bystricky-zari-2023-018

Potvrzuji, že mi bylo 18 let a je pro mě legální vstoupit na stránky s prodejem alkoholu.