Powered by Smartsupp

Lakovits - Blanc de Noir 2022

Rakousko | bílé | suché

Je to víno s charakterem, sebevědomé a bez zbytečných zásahů – opravdový přírodní originál. Frankovka, která toužila být bílým vínem, byla jemně a pečlivě zpracována, aby tuto cestu dokonala. Ruční sběr a spontánní kvašení vínu dodávají jedinečnost. A i když je suché, svou chutí by mohlo oslovit i odpůrce suchých vín. Skutečný inspirativní kousek plný lásky a poctivé práce.

 

Skladem
Značka: Lakovits
450 Kč
Kategorie: Bílá naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Frankovka
Ročník: 2022
Oblast: Südburgenland
Země: Rakousko
Alkohol: 12,5 %
Objem: 0,75 l
Novinka
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Je to víno s charakterem, sebevědomé a bez zbytečných zásahů – opravdový přírodní originál. Frankovka, která toužila být bílým vínem, byla jemně a pečlivě zpracována, aby tuto cestu dokonala. Ruční sběr a spontánní kvašení vínu dodávají jedinečnost. A i když je suché, svou chutí by mohlo oslovit i odpůrce suchých vín. Skutečný inspirativní kousek plný lásky a poctivé práce.

 

Vinařství Lakovits

Vinařství Lakovits z oblasti Südburgenland se zaměřuje na ekologické pěstování vína s důrazem na udržitelnost a respekt k přírodě. Ve vinicích pracují výhradně ručně, aby podpořili přirozený růst odolných rév, které dobře zvládají místní podmínky a tlak chorob. Díky tomu minimalizují potřebu biologické ochrany rostlin. Terroir hraje klíčovou roli, a proto víno spontánně kvasí bez použití  kvasinek či čeřidel. Vinařství se zaměřuje na zachování autentičnosti a jedinečnosti vín, která zrají dlouhou dobu a odráží charakter regionu. Dokonce i etikety jsou navrhovány ručně a s láskou.

 

 

Další vína od tohoto vinaře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Lakovits z oblasti Südburgenland se zaměřuje na ekologické pěstování vína s důrazem na udržitelnost a respekt k přírodě. Ve vinicích pracují výhradně ručně, aby podpořili přirozený růst odolných rév, které dobře zvládají místní podmínky a tlak chorob. Díky tomu minimalizují potřebu biologické ochrany rostlin. Terroir hraje klíčovou roli, a proto víno spontánně kvasí bez použití  kvasinek či čeřidel. Vinařství se zaměřuje na zachování autentičnosti a jedinečnosti vín, která zrají dlouhou dobu a odráží charakter regionu. Dokonce i etikety jsou navrhovány ručně a s láskou.

Zpět do obchodu