Lakovits - Blanc de Noir 2022
Rakousko | bílé | suché
Je to víno s charakterem, sebevědomé a bez zbytečných zásahů – opravdový přírodní originál. Frankovka, která toužila být bílým vínem, byla jemně a pečlivě zpracována, aby tuto cestu dokonala. Ruční sběr a spontánní kvašení vínu dodávají jedinečnost. A i když je suché, svou chutí by mohlo oslovit i odpůrce suchých vín. Skutečný inspirativní kousek plný lásky a poctivé práce.
Kategorie: | Bílá naturální vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Frankovka |
Ročník: | 2022 |
Oblast: | Südburgenland |
Země: | Rakousko |
Alkohol: | 12,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Charakteristika vína
Je to víno s charakterem, sebevědomé a bez zbytečných zásahů – opravdový přírodní originál. Frankovka, která toužila být bílým vínem, byla jemně a pečlivě zpracována, aby tuto cestu dokonala. Ruční sběr a spontánní kvašení vínu dodávají jedinečnost. A i když je suché, svou chutí by mohlo oslovit i odpůrce suchých vín. Skutečný inspirativní kousek plný lásky a poctivé práce.
Vinařství Lakovits
Vinařství Lakovits z oblasti Südburgenland se zaměřuje na ekologické pěstování vína s důrazem na udržitelnost a respekt k přírodě. Ve vinicích pracují výhradně ručně, aby podpořili přirozený růst odolných rév, které dobře zvládají místní podmínky a tlak chorob. Díky tomu minimalizují potřebu biologické ochrany rostlin. Terroir hraje klíčovou roli, a proto víno spontánně kvasí bez použití kvasinek či čeřidel. Vinařství se zaměřuje na zachování autentičnosti a jedinečnosti vín, která zrají dlouhou dobu a odráží charakter regionu. Dokonce i etikety jsou navrhovány ručně a s láskou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Lakovits z oblasti Südburgenland se zaměřuje na ekologické pěstování vína s důrazem na udržitelnost a respekt k přírodě. Ve vinicích pracují výhradně ručně, aby podpořili přirozený růst odolných rév, které dobře zvládají místní podmínky a tlak chorob. Díky tomu minimalizují potřebu biologické ochrany rostlin. Terroir hraje klíčovou roli, a proto víno spontánně kvasí bez použití kvasinek či čeřidel. Vinařství se zaměřuje na zachování autentičnosti a jedinečnosti vín, která zrají dlouhou dobu a odráží charakter regionu. Dokonce i etikety jsou navrhovány ručně a s láskou.