Powered by Smartsupp

Vinařství Tomáš Režný - Ryzlink rýnský ORNG 2022

Morava | oranžové | suché

Ryzlink rýnský ORNG je neobyčejně plné a intenzivní oranžové víno. Polovina hroznů prošla 14-ti denní macerací, zatímco druhá polovina byla okamžitě lisována. Následně víno zrálo 10 měsíců na dubovém sudu. Zaujme nejen svou barvou, ale i plnou chutí, která evokuje tóny nektarinek a červených pomerančů. 

Skladem
380 Kč
Kategorie: Oranžová naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Ryzlink Rýnský
Ročník: 2022
Oblast: Velkopavlovická
Země: Česká republika
Nádoba: Dubový sud
Alkohol: 12,5 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Ryzlink rýnský ORNG je neobyčejně plné a intenzivní oranžové víno. Polovina hroznů prošla 14-ti denní macerací, zatímco druhá polovina byla okamžitě lisována. Následně víno zrálo 10 měsíců na dubovém sudu. Zaujme nejen svou barvou, ale i plnou chutí, která evokuje tóny nektarinek a červených pomerančů. 

 

Vinařství Tomáš Režný

Vinařství Tomáše Režného z Bořetic je malé rodinné naturální vinařství, hospodařící biodynamicky na téměř 2ha vinohradů, které jsou umístěny v různých viničních tratích. Vyrábí vína v malých šaržích se zaměřením na kvalitu.

Vinohrady obhospodařují výhradně ručně. Ve sklepě víno kvasí spontáně bez řízeného kvašení v sudech nebo otevřených kadích. Vína nechávájí delší dobu zrát na sedimentu bez síry, aby se v nich co nejlépe odrazilo bořetické terroir.

 

 

Další vína od tohoto vinaře

Vinařství Tomáše Režného z Bořetic je malé rodinné naturální vinařství, hospodařící biodynamicky na téměř 2ha vinohradů, které jsou umístěny v různých viničních tratích. Vyrábí vína v malých šaržích se zaměřením na kvalitu.

Vinohrady obhospodařují výhradně ručně. Ve sklepě víno kvasí spontáně bez řízeného kvašení v sudech nebo otevřených kadích. Vína nechávájí delší dobu zrát na sedimentu bez síry, aby se v nich co nejlépe odrazilo bořetické terroir.

20220925_100300
Zpět do obchodu