Nešpor & Rajský - Tornádo 2023
Morava | pét-nat | suché
Pét-nat z odrůdy Veltlínské zelené. Toto víno je krémové, plné a bez vyšších kyselin. Nepředvídatelné a divoké, jako tornádo samo.
Kategorie: | Pét-nat |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Veltlínské zelené |
Ročník: | 2023 |
Oblast: | Slovácká |
Země: | Česká republika |
Alkohol: | 11,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Charakteristika vína
Pét-nat z odrůdy Veltlínské zelené. Toto víno je krémové, plné a bez vyšších kyselin. Nepředvídatelné a divoké, jako tornádo samo.
Vinařství Nešpor & Rajský
Vinařství Nešpor & Rajský z Moravské Nové Vsi se zaměřuje na výrobu vína, které je autentickým vyjádřením zdejšího podnebí, půdy a vlastních vinic. S důrazem na biodynamické pěstování původních odrůd bez chemie, využívají pouze biologické postřiky a rostlinné přípravky, které nezatěžují životní prostředí. Částečné zatravnění vinic podporuje lepší udržení vláhy a přilákává opylující hmyz. Vinařství se také vyznačuje vysázením většího množství vinných keřů, což prohlubuje jejich kořenový systém a zvyšuje kvalitu. Ruční sběr hroznů v plné fenologické zralosti do malých nádob zachovává integritu plodů. Vína jsou vyráběna s minimálním množstvím síry a bez použití cizích látek, nabízí organická vína bez filtrace a čiření. Zakládají na tom, že dobré víno potřebuje čas, a tak červená vína zrají v sudech 2-3 roky, zatímco bílá vína několik měsíců.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Nešpor & Rajský z Moravské Nové Vsi se zaměřuje na výrobu vína, které je autentickým vyjádřením zdejšího podnebí, půdy a vlastních vinic. S důrazem na biodynamické pěstování původních odrůd bez chemie, využívají pouze biologické postřiky a rostlinné přípravky, které nezatěžují životní prostředí. Částečné zatravnění vinic podporuje lepší udržení vláhy a přilákává opylující hmyz. Vinařství se také vyznačuje vysázením většího množství vinných keřů, což prohlubuje jejich kořenový systém a zvyšuje kvalitu. Ruční sběr hroznů v plné fenologické zralosti do malých nádob zachovává integritu plodů. Vína jsou vyráběna s minimálním množstvím síry a bez použití cizích látek, nabízí organická vína bez filtrace a čiření. Zakládají na tom, že dobré víno potřebuje čas, a tak červená vína zrají v sudech 2-3 roky, zatímco bílá vína několik měsíců.