Powered by Smartsupp

Nešpor & Rajský - Tornádo 2022

Morava | pét-nat | suché

Pét-nat z odrůdy Veltlínské zelené. Toto víno je krémové, plné a bez vyšších kyselin. Nepředvídatelné a divoké, jako tornádo samo.

380 Kč
Kategorie: Pét-nat
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Veltlínské zelené
Ročník: 2022
Oblast: Slovácká
Země: Česká republika
Alkohol: 10 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Pét-nat z odrůdy Veltlínské zelené. Toto víno je krémové, plné a bez vyšších kyselin. Nepředvídatelné a divoké, jako tornádo samo.

 

Vinařství Nešpor & Rajský

 

Vinařství Nešpor & Rajský z Moravské Nové Vsi se zaměřuje na výrobu vína, které je autentickým vyjádřením zdejšího podnebí, půdy a vlastních vinic. S důrazem na biodynamické pěstování původních odrůd bez chemie, využívají pouze biologické postřiky a rostlinné přípravky, které nezatěžují životní prostředí. Částečné zatravnění vinic podporuje lepší udržení vláhy a přilákává opylující hmyz. Vinařství se také vyznačuje vysázením většího množství vinných keřů, což prohlubuje jejich kořenový systém a zvyšuje kvalitu. Ruční sběr hroznů v plné fenologické zralosti do malých nádob zachovává integritu plodů. Vína jsou vyráběna s minimálním množstvím síry a bez použití cizích látek, nabízí organická vína bez filtrace a čiření. Zakládají na tom, že dobré víno potřebuje čas, a tak červená vína zrají v sudech 2-3 roky, zatímco bílá vína několik měsíců.

 

 

Další vína od tohoto vinaře

Vinařství Nešpor & Rajský z Moravské Nové Vsi se zaměřuje na výrobu vína, které je autentickým vyjádřením zdejšího podnebí, půdy a vlastních vinic. S důrazem na biodynamické pěstování původních odrůd bez chemie, využívají pouze biologické postřiky a rostlinné přípravky, které nezatěžují životní prostředí. Částečné zatravnění vinic podporuje lepší udržení vláhy a přilákává opylující hmyz. Vinařství se také vyznačuje vysázením většího množství vinných keřů, což prohlubuje jejich kořenový systém a zvyšuje kvalitu. Ruční sběr hroznů v plné fenologické zralosti do malých nádob zachovává integritu plodů. Vína jsou vyráběna s minimálním množstvím síry a bez použití cizích látek, nabízí organická vína bez filtrace a čiření. Zakládají na tom, že dobré víno potřebuje čas, a tak červená vína zrají v sudech 2-3 roky, zatímco bílá vína několik měsíců.

Zpět do obchodu