Martin Vajčner - Sunny Side Up 2023
Morava | pét-nat | suché
Tento svěží Pét-nat z odrůd Malvasia, Veltlínské zelené a Tramín červený pochází z vinice Stará vinice v Těšeticích. Víno prošlo 10-ti denní macerací, spontánně kvasilo a dokvášelo v láhvi bez přídavku síry. Nečiřeno, nefiltrováno. S časem získává jemnější perlení a krémový charakter.
Kategorie: | Pét-nat |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Odrůda: | Tramín červený, Veltlínské zelené, Malvasia |
Ročník: | 2023 |
Oblast: | Znojemská |
Země: | Česká republika |
Alkohol: | 9,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Klasifikace: | Moravské zemské víno |
Charakteristika vína
Tento svěží Pét-nat z odrůd Malvasia, Veltlínské zelené a Tramín červený pochází z vinice Stará vinice v Těšeticích. Víno prošlo 10-ti denní macerací, spontánně kvasilo a dokvášelo v láhvi bez přídavku síry. Nečiřeno, nefiltrováno. S časem získává jemnější perlení a krémový charakter.
Vinařství Martin Vajčner
Martin Vajčner z Hodonic spravuje sedm hektarů vinic v Znojemské vinařské podoblasti, rozdělených do osmi menších vinohradů, které obdělává v certifikovaném ekologickém režimu. Jeho hlavním cílem je vytvořit vína, která co nejlépe odrážejí charakter místa, odkud pocházejí hrozny. Každý vinohrad se vyznačuje odlišným složením půdy, nadmořskou výškou, množstvím srážek a slunečního záření, což se promítá do unikátních vlastností vína. V sklepě minimalizuje zásahy, aby přírodní faktory mohly co nejvíce ovlivnit výslednou chuť vína.
Martin se snaží zachovávat přírodní biodiverzitu v okolí Národního parku Podyjí a zajišťovat zdravou a živou půdu pro nejlepší kvalitu hroznů. Matolíny z lisovaných hroznů vrací zpět do vinohradu jako hnojivo a upřednostňuje kvalitní zelené práce jako prevenci proti chorobám révy. Své obdělávání vinic i práci ve sklepě provádí s ohledem na životní prostředí a snaží se minimalizovat uhlíkovou stopu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Martin Vajčner z Hodonic spravuje sedm hektarů vinic v Znojemské vinařské podoblasti, rozdělených do osmi menších vinohradů, které obdělává v certifikovaném ekologickém režimu. Jeho hlavním cílem je vytvořit vína, která co nejlépe odrážejí charakter místa, odkud pocházejí hrozny. Každý vinohrad se vyznačuje odlišným složením půdy, nadmořskou výškou, množstvím srážek a slunečního záření, což se promítá do unikátních vlastností vína. V sklepě minimalizuje zásahy, aby přírodní faktory mohly co nejvíce ovlivnit výslednou chuť vína.
Martin se snaží zachovávat přírodní biodiverzitu v okolí Národního parku Podyjí a zajišťovat zdravou a živou půdu pro nejlepší kvalitu hroznů. Matolíny z lisovaných hroznů vrací zpět do vinohradu jako hnojivo a upřednostňuje kvalitní zelené práce jako prevenci proti chorobám révy. Své obdělávání vinic i práci ve sklepě provádí s ohledem na životní prostředí a snaží se minimalizovat uhlíkovou stopu.