Powered by Smartsupp

Dlúhé Grefty - Alba Rosales 2023

Morava | oranžové | suché

Alba Rosales vás zavede do světa bohaté chuti růží a osvěžujících jahod, doplněné o jemné bylinkové aroma. Je dokonalou volbou pro ty, kdo touží po jedinečném, osvěžujícím a lehkém víně.

Skladem
Značka: Dlúhé Grefty
460 Kč
Kategorie: Oranžová naturální vína
Zbytkový cukr: Suché
Odrůda: Tramín červený, Veltlínské zelené
Ročník: 2023
Oblast: Slovácká
Země: Česká republika
Alkohol: 12 %
Objem: 0,75 l
Klasifikace: Moravské zemské víno
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 2500 Kč
Kamenná prodejna v Olomouci
Kamenná prodejna v Olomouci
Ráda Vás poznám osobně
Poradím s výběrem
Poradím s výběrem
Osobně, telefonicky nebo e-mailem

Charakteristika vína

Alba Rosales vás zavede do světa bohaté chuti růží a osvěžujících jahod, doplněné o jemné bylinkové aroma. Je dokonalou volbou pro ty, kdo touží po jedinečném, osvěžujícím a lehkém víně.

 

Vinařství Dlúhé Grefty

 

Vinařství Dlúhé Grefty Jaroslava Tesaříka z Mutěnic, si získalo renomé díky svým výjimečným přírodním vínům, které se dostaly až do předních restaurací v New Yorku a Tokiu. Tesaříkova vína jsou známá pro svůj osobitý charakter – někdy divoký, jindy lehce hravý, ale vždy s jasně vystiženým profilem. Ve vinařství minimalizuje použití síry a vyrábí naprosto nečiřená a nefiltrovaná vína, která jsou navíc velice pitelná.

Vinařství se zaměřuje na postupné omlazování vinic a pěstuje odrůdy jako Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Tramín a mezi modrými odrůdami pak Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Tyto odrůdy jsou často kombinovány, aby vytvořily vyvážené a šťavnaté víno, které zároveň vyniká charakterem každé odrůdy. Klíčovou roli v procesu výroby hraje macerace, jak u červených, tak i bílých vín, následovaná rokem zrání v sudech z dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby víno si uchovávalo svůj náboj. Všechna vína jsou uzavírána korunkou místo tradičního korku.

 

Další vína od tohoto vinaře

Vinařství Dlúhé Grefty Jaroslava Tesaříka z Mutěnic, si získalo renomé díky svým výjimečným přírodním vínům, které se dostaly až do předních restaurací v New Yorku a Tokiu. Tesaříkova vína jsou známá pro svůj osobitý charakter – někdy divoký, jindy lehce hravý, ale vždy s jasně vystiženým profilem. Ve vinařství minimalizuje použití síry a vyrábí naprosto nečiřená a nefiltrovaná vína, která jsou navíc velice pitelná.

Vinařství se zaměřuje na postupné omlazování vinic a pěstuje odrůdy jako Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Tramín a mezi modrými odrůdami pak Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Tyto odrůdy jsou často kombinovány, aby vytvořily vyvážené a šťavnaté víno, které zároveň vyniká charakterem každé odrůdy. Klíčovou roli v procesu výroby hraje macerace, jak u červených, tak i bílých vín, následovaná rokem zrání v sudech z dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby víno si uchovávalo svůj náboj. Všechna vína jsou uzavírána korunkou místo tradičního korku.

Zpět do obchodu